Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Σε ασφαλές περιβάλλον, μέσω της ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ηλικιωμένη που είχε βρεθεί περιπλανώμενη

20150630_122507Σε ασφαλές περιβάλλον βρίσκεται πλέον η ηλικιωμένη που είχε βρεθεί περιπλανώμενη και δηλώνει το όνομα: Αλεξάνδρου Βασιλική. 

Η ηλικιωμένη, βρέθηκε να ζει ως άστεγη, από τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, το καλοκαίρι του 2013 στην περιοχή του Θησείου στην  Αθήνα, και έγιναν προσπάθειες να εντοπισθεί το οικογενειακό περιβάλλον του, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η Κοινωνική Υπηρεσία της Μ.Κ.Ο. ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ ενημερώθηκε για το περιστατικό την 26/06/2015  και της ζητήθηκε η συνδρομή για το χειρισμό του. Άμεσα τέθηκε σε λειτουργία ο μηχανισμός του SILVER ALERT για ηλικιωμένους αγνώστων στοιχείων.
Η ηλικιωμένη, όπως έδειξαν οι έρευνες, δεν έχει συγγενείς, και έτσι η Κοινωνική Υπηρεσία της Μ.Κ.Ο. ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ προέβη στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να βρεθεί  δομή κατάλληλη να τη φιλοξενήσει.
Η ηλικιωμένη, βρίσκεται πλέον σε ασφαλές περιβάλλον!
Λαμβάνοντας υπόψη:  Α. το μεγάλο αριθμό κλήσεων που δέχεται η Εθνική Γραμμή SOS 1065 για τον εντοπισμό ηλικιωμένων, που αδυνατούν να θυμηθούν τα προσωπικά τους στοιχεία ή τα στοιχεία των οικείων τους, από πολίτες και δημόσιους φορείς,   Β. την ανάγκη ενημέρωσης του κοινού για περιπτώσεις ηλικιωμένων που δεν έχει δηλώσει το συγγενικό περιβάλλον την εξαφάνισή τους, είναι αγνώστων στοιχείων, πάσχουν από Alzheimer, γεροντική άνοια και συναφείς διαταραχές και έχουν εντοπισθεί από πολίτες ή δημόσιες υπηρεσίες,  Γ. την ανάγκη οργανωμένης διαχείρισης των σχετικών αναφορών με την εύρυθμη συνέργεια των ελληνικών Αρχών, η Μ.Κ.Ο. ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, σχεδίασε και ενεργοποίησε την επέκταση της λειτουργίας του SILVER ALERT HELLAS και για τις περιπτώσεις αυτές, προκειμένου να προστατευθούν ανοϊκοί ηλικιωμένοι που εντοπίζονται συμπτωματικά από κρατικούς φορείς ή διερχόμενους πολίτες και οι οποίοι ελλείψει θεσμικού πλαισίου και κατάλληλων δομών πρόνοιας καταλήγουν σε ψυχιατρικά ιδρύματα, σε κρατητήρια ή στη φυλακή ή αφήνονται ξανά ελεύθεροι να περιπλανώνται άστεγοι.
Η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, με το Silver Alert Hellas και την Εθνική γραμμή SOS για τους ηλικιωμένους «1065», με τη βοήθεια των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών κατορθώνει να κινητοποιεί την κοινωνία για να βρει τους ηλικιωμένους που αναζητούνται και να επαναφέρει στο οικείο περιβάλλον ηλικιωμένους που μπορεί να βρίσκονται σε κίνδυνο.
Στην προσπάθεια αυτή, χρειάζεται η συνεργασία όλων μας, πολιτών, ιδιωτικών και δημόσιων φορέων. Ευχαριστούμε εκ μέρους των ηλικιωμένων όλους όσους συμμετέχουν και συνεργάζονται στο πρόγραμμα SILVER ALERT HELLAS της Μ.Κ.Ο. ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ιδιαίτερα τους εθελοντές μας που με ευαισθησία και συνέπεια στηρίζουν την προσπάθειά μας.

Πελίνα Θεοδοσίου
Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας

Τ: 211-3499700, 210-5246202
E-mail: pelina-communication@lifelinehellas.gr, communication@lifelinehellas.gr, pelinath@yahoo.gr http://www.lifelinehellas.gr
http://www.facebook.com/group.php?gid=38809959733&ref=mf

ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ! new

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ