Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

Κούβελος: Συγχαρητήρια κύριε Φυσεντζίδη! Προκαλεί τουλάχιστον γέλιο η ανακοίνωση της ΔΟΑ

"Τον πρότεινα για την θέση του Αντιπροέδρου όχι για τις γνώσεις του στο αντικείμενο της ΔΟΑ, αλλά επειδή μου το ζήτησε ο ίδιος, προκειμένου να διεκδικήσει την θέση του Γενικού Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ταε Κβο Ντο. Μάλιστα του θυμίζω ότι το βιογραφικό του σημείωμα το εμπλουτίσαμε παρέα!!!"

"Η διοικητική αθλητική πορεία του κ. Φυσετζίδη, όποια και αν είναι αυτή, ουδεμία σχέση είχε με την Ολυμπιακή Παιδεία, άσχετα αν ο ίδιος πιστεύει ότι με ένα διδακτορικό για τον «Εθελοντισμό» …απέκτησε γνώσεις Ολυμπιακών Αξιών!"


H κόντρα ανάμεσα στη ΔΟΑ και τον Ισίδωρο Κούβελο συνεχίζεται. Μετά τα όσα δήλωσε σε συνέντευξη του ο πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και την απάντηση που δόθηκε από την πλευρά της Ακαδημίας είχαμε μία ακόμα τοποθέτηση.

Αυτή τη φορά ο Ισίδωρος Κούβελος απαντά στα όσα του καταλογίζονται στην ανακοίνωση της ΔΟΑ και επιτίθεται στο κ. Φυσεντζίδη.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του κ. Κούβελου:

 "Συγχαρητήρια κύριε Φυσεντζίδη!!!
Προκαλεί τουλάχιστον γέλιο η ανακοίνωση της ΔΟΑ (!!!) που εκδόθηκε ως απάντηση της προσωπικής μου συνέντευξης που δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες στα ΜΜΕ με θέμα την πορεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην διάρκεια των οκτώ χρόνων Προεδρίας και των τεσσάρων Αντιπροεδρίας μου στον σημαντικό αυτό θεσμό Ολυμπιακής Εκπαίδευσης.
Είναι πρωτοφανές, ένας διεθνής εκπαιδευτικός Ολυμπιακός θεσμός, να αναλαμβάνει να υπερασπιστεί δημοσίως,  προσωπικές θέσεις και δεδομένα του «προέδρου» του, αναγράφοντας αοριστολογίες, ανακρίβειες και αναλήθειες, προκειμένου να απαντήσει σε μια προσωπική συνέντευξη, επειδή αποκαλύφθηκε με αυτήν η άγνοια του κ. Φυσετζίδη για την Ολυμπιακή Παιδεία!!!
Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της Εφορείας της ΔΟΑ που αποφάσισαν να στηρίξουν τον «πρόεδρο» τους και να συμφωνήσουν στην δημοσίευση της Ανακοίνωσης αυτής!!! Εκτός και αν δεν έχουν ιδέα…..
Προς αυτούς λοιπόν και εγώ είμαι υποχρεωμένος να απευθύνω δημοσίως την απάντηση μου, για να μάθουν όλοι τα πραγματικά γεγονότα και τις αλήθειες που …ξέχασε να τους πει ο κ. Φυσετζίδης.
Α. Διερωτάσθε λοιπόν κυρίες και κύριοι της Εφορείας της ΔΟΑ στην ανακοίνωση σας, πως «εμπιστεύθηκα στον κ. Φυσετζίδη την θέση του Αντιπροέδρου για ΔΥΟ τετραετίες αφού δεν έχει ασχοληθεί με θέματα Ολυμπιακής Παιδείας»
1. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Φυσετζίδης υπήρξε ΜΟΝΟΝ μία τετραετία Αντιπρόεδρος της ΔΟΑ και όχι δύο!!! Την πρώτη τετραετία, Αντιπρόεδρος υπήρξε μέχρι τον θάνατο του ο Χρήστος Χατζηαθανασίου και στην συνέχεια ο εξαίρετος συνάδελφος και γνώστης των Ολυμπιακών θεμάτων Πέτρος Συναδινός.  Το ξέχασε μάλλον αυτό……
2. Για το διάστημα 2013-2017 τον πρότεινα για την θέση του Αντιπροέδρου όχι για τις γνώσεις του στο αντικείμενο της ΔΟΑ, αλλά επειδή μου το ζήτησε ο ίδιος, προκειμένου να διεκδικήσει την θέση του Γενικού Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ταε Κβο Ντο. Μάλιστα του θυμίζω ότι το βιογραφικό του σημείωμα το εμπλουτίσαμε παρέα!!! Δεν φαντάζομαι να το αμφισβητεί αυτό γιατί έχω το πρωτότυπο του βιογραφικού του στο κομπιούτερ μου….
3. Στο διάστημα που υπήρξε απλό μέλος και Αντιπρόεδρος της ΔΟΑ,  ο κ. Φυσετζίδης, επί οχτώ χρόνια δηλαδή, ΟΥΔΕΠΟΤΕ συμμετείχε σε οποιαδήποτε εκπαιδευτική εκδήλωση της Ακαδημίας στην αρχαία Ολυμπία! Πότε λοιπόν πρόλαβε και απέκτησε τις γνώσεις περί Ολυμπιακής Παιδείας; Ξέχασε να σας το πει και αυτό;;;
4. Η διοικητική αθλητική πορεία του κ. Φυσετζίδη, όποια και αν είναι αυτή, ουδεμία σχέση είχε με την Ολυμπιακή Παιδεία, άσχετα αν ο ίδιος πιστεύει ότι με ένα διδακτορικό για τον «Εθελοντισμό» …απέκτησε γνώσεις Ολυμπιακών Αξιών!
Β. Ισχυρίζεσθε κυρίες και κύριοι της Εφορείας της ΔΟΑ ότι με την συνέντευξη μου «οικειοποιούμαι τις επιτυχίες της ΔΟΑ και ότι δεν εξασφάλισα καμία χορηγία μέχρι το 2014, δηλαδή 5 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Προέδρου»
1. Ποτέ δεν προσπάθησα να οικειοποιηθώ τις επιτυχίες της ΔΟΑ τα τελευταία χρόνια αλλά καλό θα ήταν να θυμηθείτε, πως ήταν η ΔΟΑ όταν την παρέλαβα από τα χέρια του κ. Κυριακού και του συναδέλφου σας κ. Φιλιππούση το 2009 και πως την παρέδωσα στο τέλος του 2016. Πάντοτε έβαζα και βάζω πριν από εμένα, τα στελέχη της Ακαδημίας και τους συνεργάτες μου!
2. Παραποιείτε όμως την αλήθεια ψευδόμενοι στην ανακοίνωση σας, ότι δήθεν η πρώτη χορηγία που εξασφάλισα για την ΔΟΑ ήταν το 2014, ενώ όπως γνωρίζετε οι παλιοί και θα έπρεπε να έχετε ήδη μάθει οι καινούργιοι ότι (α) από προσωπικές μου, αποκλειστικά, ενέργειες, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του μεταπτυχιακού προγράμματος Master’s από την πρώτη χρονιά 2009 μέχρι σήμερα 2017. Ήδη από το 2008 εξασφάλισα την χορηγία του Ιδρύματος Λάτση μέχρι πριν δύο χρόνια και στην συνέχεια την χορηγία του Βαγγέλη Μαρινάκη. (β) Την τριετία 2010-2013 εξασφάλισα την χορηγία ΟΠΑΠ με την συνδρομή του φίλου Γιάννη Σπανουδάκη. (γ) Την τριετία 2014-2016 εξασφάλισα την χορηγία του Αζερμπαϊτζάν που έσωσε κυριολεκτικά την Ακαδημία. (δ)Το 2015, πάλι με τον φίλο Γιάννη Σπανουδάκη εξασφάλισα χορηγία στήριξης του ετήσιου Συμποσίου του Χάρβαρντ! (ε) Και αυτή τη στιγμή αν έχετε να πληρώσετε τις υποχρεώσεις της ΔΟΑ το κάνετε με τα χρήματα που εξασφάλισα από τον Κινέζο φίλο Γκόρντον Τανγκ για την επόμενη 5ετία!!! Τι δεν καταλαβαίνετε δηλαδή; Ότι όλες οι χορηγίες της ΔΟΑ εξασφαλίστηκαν από δικές μου ενέργειες σε όλα τα χρόνια Προεδρίας μου! Τιμή μου και περηφάνεια μου! Ας έρθει ο κ. Φυσετζίδης να το διαψεύσει! Πόσο ψέμα ακόμα θέλετε να σερβίρετε μέσα από το ΜΜΕ για την αληθινή εικόνα της ΔΟΑ και την δική μου;
Γ. Και τελειώνοντας την δική μου, προσωπική απάντηση στην Ανακοίνωση της ΔΟΑ, θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Φυσεντζίδη, γιατί κατάφερε να πείσει την Εφορεία ότι όσα περιλαμβάνει το περιεχόμενο της Ανακοίνωσης της είναι αληθή ώστε να συναινέσουν στην δημοσιοποίηση της. Αλλά και να τον ευχαριστήσω, έστω και αργά, γιατί απέδειξε πως ήταν πάντοτε ένας πιστός μου φίλος, ένας «μουζαχεντίν» όπως έλεγε ο ίδιος, δίπλα μου σε κάθε μάχη!!! Ε, κάπου στην τελευταία μάχη λιποψύχησε, αλλά τι να κάνουμε, αυτά συμβαίνουν σε κάθε θνητό! 
Ήξερα πως ήθελε μια θέση στην διοίκηση της ΕΟΕ αλλά ΠΟΤΕ δεν φανταζόμουν ότι ήθελε αυτήν του Προέδρου της ΔΟΑ!"

Ο πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας είχε αναφερθεί στο γενικό γραμματέα της ΕΛΟΤ, της ETU και  νυν πρόεδρο της ΔΟΑ Μιχάλη Φυσετζίδη λέγοντας πως βρέθηκε τυχαία στη θέση αυτή.
Μάλιστα, τον κατηγόρησε πως μιλάει για Ολυμπιακή Παιδεία ενώ την ίδια στιγμή δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με αυτά.

Συγκεκριμένα, ο Κούβελος είχε δηλώσει στο gazzeta.gr: 

 «Διάβασα και εγώ τις δηλώσεις του κυρίου Φυσεντζίδη και πραγματικά εξεπλάγην! Βέβαια δεν μπορείς να περιμένεις περισσότερα από έναν άνθρωπο ο οποίος τόσο εύκολα βρέθηκε σε μια θέση που ούτε στα καλύτερα των ονείρων του δεν θα μπορούσε να φανταστεί!».
«Ξέρω ότι είμαι σκληρός με αυτά που λέω και θα έπρεπε να έχω συνηθίσει να ζω παρέα με την αγνωμοσύνη κάποιων πρώην δήθεν συναδέλφων μου. Απλά διερωτώμαι πόσο δύσκολο άραγε είναι να παραδεχθείς ότι κάποιος, πριν από εσένα, πάλεψε και έφτιαξε αυτό στο οποίο κάθεσαι επάνω; Πόσο δύσκολο είναι να μην μιλάς για θέματα όπως η Ολυμπιακή Παιδεία, αφού ποτέ δεν ασχολήθηκες με αυτά;», συνέχισε ενώ ολοκλήρωσε με το εξής: «Είναι εύκολο να σε κάνουν Πρόεδρο ενός εκπαιδευτικού θεσμού, ακόμα και όταν δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει Ολυμπιακή εκπαίδευση. Το δύσκολο είναι να σε αναγνωρίσουν οι άλλοι ως αληθινό Πρόεδρο».

Ο νυν πρόεδρος της ΔΟΑ και γενικός γραμματέας της ΕΛΟΤ, προσπάθησε να  απαντήσει στα πυρά που εξαπέλυσε εις βάρος του ο Ισίδωρος Κούβελος, με μια  ανακοίνωση της ΔΟΑ και όχι του ίδιου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΟΑ:
 
"Με αφορμή συνέντευξη που έδωσε ο πρώην Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία προς αποκατάσταση της αλήθειας και για ενημέρωση του κοινού, δηλώνει τα εξής:
 
Αφού ο πρώην Πρόεδρος δήλωσε ότι ο νέος Πρόεδρος Μιχάλης Φυσεντζίδης «δεν έχει ασχοληθεί με θέματα όπως η Ολυμπιακή παιδεία», πώς τον πρότεινε και του εμπιστεύτηκε τη θέση του Αντιπροέδρου της ΔΟΑ για δύο τετραετείς θητείες, θέση στην οποία ο κ. Φυσεντζίδης εξελέγη ομόφωνα από την Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με ψήφο δηλαδή και του κ. Κούβελου;

Η πορεία του κ. Φυσεντζίδη ως αθλητικού παράγοντα είναι γνωστή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι σπουδές του σχετίζονται με τον αθλητισμό και ως επιστέγασμα έρχεται η διδακτορική του διατριβή με θέμα τον «Εθελοντισμό στον Αθλητισμό». Στη συνέχεια και επί 26 συναπτά έτη, πέρασε από όλα τα επίπεδα ως αθλητικός παράγοντας, με κορύφωση την εκλογή του ως Γενικού Γραμματέα της Ευρωπαϊκής και της Μεσογειακής Ομοσπονδίας τεκβοντό.
Παράλληλα διετέλεσε και Διευθυντής Αγωνιστικού τομέα στην Οργανωτική Επιτροπή των άκρως επιτυχημένων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, πριν εκλεγεί στη θέση του Προέδρου της ΔΟΑ.
Είναι τουλάχιστον ανορθόδοξο και αντίθετο με τις αρχές του αθλητισμού και του Ολυμπισμού, να οικειοποιείται ο τέως Πρόεδρος το έργο της Ακαδημίας και να μιλά σε πρώτο πρόσωπο για τις επιτυχίες της, όταν τα μέλη της νέας διοίκησης της ΔΟΑ υπηρετούν ανιδιοτελώς τον Ολυμπισμό και δίνουν όλες τις δυνάμεις τους για την καλλιέργεια, ανάπτυξη και διάδοση της Ολυμπιακής παιδείας, χωρίς διάθεση να καρπωθούν τις επιτυχημένες δράσεις!
Επίσης, θα ήταν προτιμότερο, ο πρώην Πρόεδρος να κάνει λίγο υπομονή και να περιμένει τη λήξη της τετραετίας για να κρίνει το έργο της νέας διοίκησης της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ειδικά από τη στιγμή που ο ίδιος ο κ. Κούβελος έφερε τον πρώτο χορηγό το 2014, πέντε ολόκληρα χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Τέλος, πάγια θέση του Προέδρου και των μελών της Εφορίας της ΔΟΑ, είναι ότι οι διαφορές σε αθλητικό επίπεδο δεν λύνονται με συνεντεύξεις και προσφυγές στη δικαιοσύνη, παρά με απευθείας διάλογο. Αντιθέτως ο πρώην Πρόεδρος επιλέγει να μεταφέρει τις όποιες διαφορές υπάρχουν, προς επίλυση στα δικαστήρια, τα οποία επικαλείται συνεχώς. Θα ήταν, όμως, φρόνιμο να μην προκαταβάλει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης – την οποία αναφανδόν εμπιστευόμαστε – αλλά να περιμένει με νηφαλιότητα την τελική ετυμηγορία"

Με πληροφορίες από: tkdmag.gr, sport24.grgazzeta.gr

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ