Ετικέτες

Εμφάνιση περισσότερων

2017 WT Grand Slam - Ίδιο έπαθλο για άντρες και γυναίκες

Ο Πρόεδρος της WT Chungwon Choue και ο Γενικός Διευθυντής Jin-bang Yang παρουσιάζουν το Wuxi 2017 World Taekwondo Grand Slam Champions Series.
To Wuxi 2017 World Taekwondo Grand Slam Champions Series (2017 WT Grand Slam), που  έχει το μεγαλύτερο χρηματικό έπαθλο σε όλους τους διεθνείς διαγωνισμούς taekwondo, παρουσίασε τους  κανόνες ανταγωνισμού του.
 Το World Taekwondo (WT) ανακοίνωσε το πορόγραμμα της σειράς Grand Slam του 2017 στην έδρα της WT στη Σεούλ στις 15 Νοεμβρίου.


Το 2017 WT Grand Slam θα διεξαχθεί στο Wuxi της Κίνας στις 30 Δεκεμβρίου, ξεκινώντας από τους άνδρες κάτω των 80 κιλών και τις γυναίκεςα άνω των 68 κιλών. 

Μια εβδομάδα αργότερα, οι άνδρες κάτω των 68 κιλών και οι γυναίκες κάτω των 67 κιλών θα διαγωνιστούν στις 6 Ιανουαρίου, ενώ οι άντρες άνω των 80 κιλών, η κατηγορία γυναικών κάτω από 49 κιλά θα διαγωνιστούν στις 13 Ιανουαρίου.

Οι άνδρες κάτω των 58 κιλών, οι γυναίκες κάτω των 57 κιλών θα διαγωνιστούν στις 20 Ιανουαρίου. Τέλος, τα πρωταθλήματα ομάδων θα διεξαχθούν στις 27 Ιανουαρίου.Οι νικητές των ανδρών και των γυναικών θα επιβραβευθούν με ίσα χρηματικά έπαθλα.Αρχικά, το χρηματικό έπαθλο των ανδρών και των γυναικών ήταν διαφορετικό, $ 70.000 και $ 50.000 αντίστοιχα, αλλά τελικά ενοποιήθηκε στα $ 70.000. Το δεύτερο βραβείο είναι $ 20.000 και το τρίτο βραβείο είναι $ 5.000.Η νικήτρια ομάδα σε κάθε ομαδικό πρωτάθλημα θα λάβει έπαθλο $ 20.000.Το χρηματικό έπαθλο θα μοιραστεί στον νικητή αθλητή (70%) και τον προπονητή του (30%). Εκτός από το χρηματικό έπαθλο του νικητή, η WT και η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισαν να δώσουν πρόσθετα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου βραβείου για την καλύτερη γιορτή. Επιπλέον, ένας δεύτερος (προπονητής) θα επιλεγεί από αθλητές και όχι από Εθνικές Ενώσεις.

2016 Rio Olympic gold medalist So-hui Kim’s roundhouse kick
Οι νέοι κανόνες του Grand Slam παρουσιάστηκαν επίσης.
 
Το τεχνικό σημείο έχει αλλάξει από  ένα σε δύο σημεία. Για παράδειγμα, τρεις βαθμοί απονέμονται για μια έγκυρη κλωτσιά με περιστροφή στο θώρακα, αλλά οι αθλητές θα μπορέσουν να πάρουν τέσσερα σημεία για ένα έγκυρο λάκτισμα με περιστροφή στο σώμα και πέντε πόντους για ένα λάκτισμα με περιστροφή στο κεφάλι, στο Grand Slam.Εάν ένας διαιτητής αντιληφθεί ότι ένας αγωνιζόμενος είναι ζαλισμένος ή knocked down από τα κτυπήματα του αντιπάλου και αρχίζει να μετράει, ο επιτιθέμενος μπορεί να πάρει 5 επιπλέον βαθμούς. Όταν ένας παίκτης επιτύχει ένα σωστό κτύπημα στο κεφάλι και ο διαιτητής αρχίζει να μετράει, ο επιτιθέμενος μπορεί να κερδίσει 10 πόντους. Επιπλέον, αν ο αντίπαλός του πέσει κάτω από το λάκτισμα, μπορεί να πάρει 11 πόντους.Στους ημιτελικούς και στους τελικούς των ανδρών, οι αθλητές παίζουν 5 γύρους των 2 λεπτών. Ένα "Gam-jeom" θα δίνεται όταν το ένα πόδι ενός διαγωνιζόμενου περάσει τη γραμμή ορίου και όταν ένας αγωνιζόμενος πάρει 20 βαθμούς ποινής, θα χάνει το παιχνίδι."Οι κανόνες των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 μπορεί να αλλάξουν ανάλογα με το αποτέλεσμα του Grand Slam του WT 2017", δήλωσε ο πρόεδρος της WT Chungwon Choue. "Όμως, οι αγώνες 5 γύρων των 2 λεπτών πιθανότατα δεν είναι κατάλληλοι για μετάδοση από τα Olympic Media
. "


πηγή: TKDNews

Σχόλια

ΘΕΜΑ...ΥΓΕΙΑΣ